Hund skjuts 17 gånger och får örat avskuret – då tittar veterinären in i ögonen och inser det ofattbara

Foto: Instagram

Den 5-åriga Libanesiska hunden Maggie är en stor inspiration för både hundar och människor. Hon har genomgått ett fasansfullt trauma som har satt spår i henne i form av ärr. Många är synliga men desto fler är osynliga.

Sköts 17 gånger

När du hör om djurplågeri kanske du tänker att det förekommer vanvård, en misshandel eller att någon lämnat en hund ensam. Maggie blev utsatt för den grövsta graden av djurplågeri där någon hade skjutit henne 17 gånger, bland annat i ögonen. Men den onda människan valde även senare att skära bort hennes ena öra. Detta var inte bara en misshandel – det här var tortyr.

Lämnades ensam i smärtor

Man tänker direkt att livet kanske inte går att rädda när hunden har blivit skjuten med 17 skott, men inget av skotten hade skadat varken inre organ, hjärta eller hjärna. Maggie lämnades fastbunden i en kartong i smärtor.

Vädjade om hjälp

Någon hittade Maggie i sista sekund och tog henne direkt till veterinär. När veterinärerna tittade in i Maggies ögon tog de ett ofattbart beslut – hon skulle inte gå att rädda då skadorna var väldigt omfattande och hon kunde inte se någonting. Hon hade förlorat synen för alltid. Men kvinnan som hittade henne ville göra ett försök att rädda henne – hon publicerade ett inlägg på Facebook och vädjade om hjälp.

Maggie var inte redo att dö

Då får 25-åriga Kasey Carlin från Brighton, England, syn på Maggie och känner direkt att hon måste hjälpa den här hunden att återfå ett hyfsat normalt liv igen. Kasey såg gnistan i Maggie – hon var inte redo att dö.

Hon är ett mirakel

Maggie var en överlevare. Hon flögs direkt från Libanon till England och togs emot av Kasey. Väl hemma i sitt nya kärleksfulla hem, återhämtade hon sig snabbt. Bara en tröstande hand från Kasey, tak över huvudet och mat måste ha fått Maggie att inse att hon var trygg. Det var ett mirakel. Maggies starka själ visade vägen och Kasey fann en mycket speciell vän i henne.

”Hon går bak i ledet och följer mig runt. Hon måste ha varit i sådan vånda med allt hon har gått igenom, men hon har aldrig skadat någon och hon är väldigt älskande”, säger Kasey Carlin till engelska Metro.

Människorna släpper allt

I dag är Maggie en terapihund. Hon har tränat ihop med sin nya matte och tillsammans hjälper de folk med smärtor, skador och psykiska ohälsa. När människor träffar Maggie för första gången släpper de allt. De blir helt tagna av Maggie och vill veta hennes historia – vilket måste vara väldigt skönt om man går runt och håller på massa känslor. Maggie gör att folk kan slappna av och överlåta ansvaret på något annat för stunden. Och Maggie älskar att kramas, hon älskar människor.

”Jag har aldrig träffat en hund som är som Maggie. Hon är helt enkelt briljant”, säger Kasey Carlin till Metro.

Kasey Carlin tror och hoppas att hon tillsammans med Maggie kan få ”nej-sägare” att ändra på sig. Det finns en hund i Maggie, trots att hon saknar syn och ett öra. Hon är speciell och vacker – på sitt sätt. Och hon är här på jorden för att stanna – han som sköt henne, vann aldrig.

Men att en hund har så här mycket kärlek att ge efter en sådan fruktansvärd upplevelse, det är helt otroligt. Maggie är en inspiration för oss alla.

Hör Kasey Carlin berätta om Maggies historia:

Blev du också tagen av den här historien om Maggie? Sprid då detta vidare för att önska henne all lycka till i framtiden med sin älskade matte.

Exit mobile version